OVER MAGDALEEN JANSEN Na het afronden van de HBO opleiding Docent Drama was ik werkzaam als actrice in producties voor theater, film en TV. Vervolgens werkte ik als producer en regisseur aan tv producties voor diverse omroepen. De relatie tot de ander en mijn interesse in wat de mens drijft was zowel in het theater als bij het televisie maken de basis van waaruit ik werkte. Het geven van creatieve therapie aan jongeren (spel en beeldend) bevestigde dat ik me hoe dan ook verder wilde bekwamen in de therapeutische richting.
Ik koos voor een opleiding in psychotherapie. Door mijn analytische en beschouwende manier van kijken naar het leven werd ik aangetrokken door ervaringsgericht, procesmatig werken en was ik nieuwsgieriger naar het ‘hoe’ dan naar het ‘waarom’. Ik zocht naar de wisselwerking tussen lichaam en geest, tussen de mens en zijn omgeving en koos vandaaruit voor de richting gestaltpsychotherapie. Een ervaringsgerichte vorm van psychotherapie vanuit een holistische benadering. Een benadering waarin alle onderdelen als deel van het geheel worden gezien in relatie tot haar achtergrond. Sinds het succesvol afronden van de volgende opleidingen geef ik individuele gestaltpsychotherapie. - opleiding Gestaltpsychotherapie aan de Nederlandse Stichting Gestalt in Amsterdam - Basisopleiding Algemene Psychotherapie Wetenschappen
aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie
te Amsterdam - Gestaltinstituut Multidimens, specialisatie relatietherapie - opleiding Coaching met Paarden bij Centaur Vogelaar Met mijn theaterervaring en ervaring als therapeute heb ik de methode Podium Succes ontwikkeld, om te werken met mensen die hun presentatiemogelijkheden willen ontwikkelen en optimaliseren Tijdens het assisteren van de activiteitenbegeleiding in een zorgcentrum heb ik gemerkt dat het werken met ouderen mij veel voldoening geeft. Ik heb besloten dit in mijn praktijkaanbod op te nemen. Ik ben aangesloten bij de NVAGT, de beroepsvereniging voor Gestalttherapeuten.